Garage arrangement

2 original design projects of an individual garage

These two parking lots are significantly different.from each other, although they are in the same region and were designed by the same architect. Carefully considering the styles and appearance of both houses, specialists from Design Northwest Architects completed the projects that fit organically into the landscape. The first two-car garage was built near the mansion, located in a historically important place, not far from a busy road. The second is next to a funky building from the 1970s. It is proposed to find out in more detail how it is possible to rally houses, structures and plots using well-thought-out structures. This coastal villa is located on the island of Kamano,Washington state. It was built in 1920 and is the home of a fisherman. “Before us is one of the oldest houses, it is very clearly visible from the main road,” says chief architect Dan Nelson. Therefore, it was important to sustain the new building in the already existing style of marine housing. The location was difficult. Homeowners wanted to keep the natural light in the kitchen (the corner of the building you see in the photo is the kitchen windows). In addition, the design team had to decide how to squeeze the box into the narrow space between the back of the house and the borders of the yard. Experts have come up with a two-chamber room for cars, a fragment of which is pushed back into the site. The garage compartment, located closer to the road, is larger in area, followed by a workshop. In this scheme of the project of reconstruction of the house, you can see how the garage adjoins the mansion and other structures. The plastered wall is visible from the street - this isnice view of the transitional area between the yard and the garage. “The gazebo creates a special atmosphere in the yard,” says Dan Nelson. It also connects the two parts of the building, allowing light to penetrate through the holes. Designers were looking for features in the details of the house andtransferred them to the project of new construction. For example, in the past photo you can see that the supports of the gazebo are identical to those on the house and in the squares of the windows. The rays of the sun, seeping through the sockets of the tent, play on the pediment of the mansion. The entrance design echoes the front veranda, and the colorful alabaster is repeated on the chimney. A new paved path joins the existing one and leads to Skagit Bay. Lanterns and carriages near the garage door are sent tohistorical era and maintain the architectural style. On the other side of the island there is a mansion, whose view is significantly different from the previous one. Previously, the main developer was told about this unique building, but work on the project was the first reason to look at it. Located on a high hill among the trees, this house near the water is literally hidden from prying eyes. In 1970, a successful dentist invented and built this modern hut with an original facade with the help of a designer. It took him years to complete the project. He lived here for decades, until he decided to sell the land to a single couple. “As you know, sometimes it rains here,” says Dan Nelson with a laugh. New owners wanted awning and paths from it to the house, so that you can stay dry in bad weather. To accommodate the canopy, the architect studied the wholethe landscape around the house, considered the topography to find out which area will have more reserve space for the car. This is the site on the right side where what Dan Nelson called "a small classical Greek temple in its purest form" was built. “This is a very simple building, so the new roof must be concise and rational,” says the specialist. The architects adopted a constructivist approach, exposing the structure of the tree. They had to make terraces depending on the slope of the plot. The rock to the right is the support for the structure. This building can be used as a pavilion for parties, games, meals: you can not worry about the safety of the table and dishes on it. In this photo, you see that the approach to the road is verysteep and wooded. The house is not visible from the opposite side. For all those arriving, the opening view of the new building is a very dramatic surprise. It was decided to divide the roof into twoparts. The canopy consists of acrylic panels for greenhouses and protects homeowners from the rain as they walk from house to car. Light quietly penetrates the path through them. The dentist, equipping the area around the hut, chose the aesthetics of Asian tranquility. This theme was also supported by the paved paths around the hut. The garage was set at an angle so as not tocomplicate support for beams. An interesting intersection of wooden bars provides durability of a canopy for many years. The trusses and beams are made of cedar to match similar siding on the walls of the house. The corrugated metal of the roof is repeated on the shed above the parking lot. Details such as galvanized drain pipesand finishing elements, emphasize the originality of the appearance of an unusual forest hut. Materials courtesy of Dan Nelson, Designs Northwest Architects.

Comments

Comments