House and Cottage

400 squares of cozy minimalism: a house for a family of four people - etk-fashion.com

Noble shades of gray, sensible minimalism andwinter garden under the stairs - designer Anastasia Sautkina shares the secret of creating a laconic and high-status interior in which it is truly comfortable to live. The owners of the house - a family with two children - dreamed of a laconic and functional interior in a modern style. Large spaces were supposed to turn out to be spacious, but at the same time cozy, and - to match the tastes of all family members. Designer Anastasia Sautkina took over the implementation of these and all other wishes. Anastasia Sautkina, designer

Graduated from the Russian Academy of Sculpture Painting andarchitecture in the specialty "architect-artist". Passed the course of the Moscow Architectural Institute "Interior Design" and an intensive course of the British Academy of Design in the direction of "Interior Design. Creative workshop ". For a long time she worked in the Park Avenue Group design studio at the Ralph Lauren Home, BarbaraBarry and ParkAvenue salons, and is currently working on her own projects. www.sautkina.com Taking advantage of the fact that the house has two floors, Anastasia decided to functionally delimit them: the first to be given for public spaces, the second - for living rooms. So, on the ground floor there is a spacious living room, dining room, kitchen and staircase area. The floors throughout the floor are tiled with Roberto Cavalli tiles. The entrance from these zones is separated only by a semitransparent glass partition and remains inscribed in the general composition of the first floor. The ceiling height in the living room is 6.5 meters, and hugePanoramic windows only enhance the effect of open space. The wall with the TV is highlighted by a construction made of plasterboard, which continues on the ceiling and is underlined by lighting. "Soft" zone is divided into two parts: one, with an L-shaped sofa and a table, is designed for watching TV, the other, next to the exit to the terrace - directly for relaxation. From the dining room, the living room area is separatedcolumn-rack of American walnut. On the one hand it is equipped with side shelves with illumination for storing books, the other is decorated with a mirror. With the help of this method, the effect of "dissolving" the wall in the dining area is achieved. To decorate the kitchen, the designer chose a black gloss and an American walnut, an apron and table tops made from the marble of the Calacatta. The ladder zone is illuminated with vertical aluminum profiles with LED strip, and under the stairs is a small winter garden. There is also a guest room on the ground floor.bedroom with private bathroom. The room is made in light beige with an accent in the form of a blue soft bed in the entire height of the wall. For the bathroom, the designer chose more saturated chocolate tones against the background of the same light neutral finish. Opposite the entrance to the guest bedroom is locatedcabinet. It turned out to be very warm and bright due to the color scale and wooden shelving, the curtain and the plinth are built-in soft lighting. To organize storage, a system with open shelves and drawers was designed. The bedrooms of the family members are located on the second floor.and 3 bathrooms - one per room. Also, each bedroom has its own dressing room. At the request of the owners, all bathrooms on the second floor were designed with showers instead of baths. In the master bedroom, in addition to the bed, there is a full sofa group by the window. The bed is recessed in a niche with a soft headboard, the bedside tables are also built into the geometric ceiling as an unusual accent. The color scheme is very soft, gentle and calm, conducive to sleep and comfortable rest. The situation of the bathroom is extremely minimal: only the most necessary plumbing, simple forms, neutral scales and plenty of storage space. The walls and the floor are faced with granite marble. Each child was given a child'seach is organized through the dressing rooms. Initially, the eldest son was offered the theme of a megacity, and the younger one was motivated by travel, but eventually the city history migrated to the younger child in the form of a poster over the bed, and the elder made a choice in favor of neutral brickwork and a gray-blue color scheme. As already mentioned, each son was givenyour bathroom. Both are made in the minimalism typical for this interior. In this case, they are not devoid of decor elements: for example, in one bathroom we see interesting laconic candlesticks. Sketches of the project of authorship of Anastasiya:

Comments

Comments