Interior of a one-room apartment

Industrial interior design of a small apartment in Vilnius

Vilnius has an impressive cultural environment.and gorgeous architecture. The city has a large number of beautiful buildings, on the sixth floor of one of which is located, on the design of which the specialists of the studio Inblum worked. Architects Laura Maltsayte and Dmitry Kudin, representing the studio, faced a difficult task: they needed to visually expand a small living space with a total area of ​​57 sq. M. for a non-resident client who frequently visits the capital of Lithuania. Denoting the main focus on the functionality of the premises, and carrying out a competent redevelopment, Dmitry and Laura turned its flaws into visible advantages. The concept of the dwelling was defined as a loft in the Scandinavian style, interpreted in a minimalist manner. Such a solution had the form of an apartment without bearing internal walls and large panoramic windows. Before redevelopment, the living space wasdivided into the living room, bedroom, which led the corridor from the front door, and a separate bathroom. The architects managed to overcome such irrational delimitation of the space, getting rid of partitions, except for one transverse one, and installing sliding doors (to the bathroom and to the bedroom), which united all the rooms of the apartment. Technical issues were resolved by integrating engineering systems into furnishings. Thus, heating radiators hid in wide window-sills, and the ventilation and air-conditioning systems became one with the three-dimensional kitchen module. A line of outdoor storage areas was built along the walls of the open space of the living room, which continue under the windows with window-sills. This element is organically linked to loft areas. The sofa of detachable segments, custom-made, if necessary, is transformed into an additional double bed for sleeping. White and gray dominate in cold lightcolors interspersed with black, achromatic furniture of miserly outlines. Simple, but expressive finishing materials - bleached flooring, rough concrete - have visually expanded the space. A significant part of the ceiling was left unstitched in a drywall construction, and bare reinforced concrete floor slabs emphasized the loft style of the interior. The space is illuminated by an outdoor light and an original floor lamp with adjustable tilt, creating a pleasant and comfortable light for the eyes. In the bathroom - a real white kingdom of minimalism. In addition to the essentials, there is not a single extra accessory. Here is the only bearing in the apartment - a round column of concrete, the rough surface of which is combined with ceiling slabs. The sterile white open kitchen is equipped with a solid-cast countertop with a stove and sink, framed by spacious cupboards. This area is separated from the living room by a black reception desk. From the dining area there is access to a spacious terrace, from where you can watch the sunset over old Vilnius. Planning before reconstruction Planning after reconstruction

Comments

Comments