Apartments more than 90 sq.m.

Interior of the week: an ideal two-level apartment with an attic for the Moscow family

You bought an apartment on the top floor andit turned out that there is still an attic floor on top. What a find! This is exactly what the customers of this project thought and decided to combine the floors into one large apartment. The interior designers of this Moscow apartment call their project "Attic". Indeed, its second level was originally a non-residential area that was not needed by anyone. A whole creative team from the Ruetemple workshop worked on the design of the "Attic": the authors of the project are Alexander Kudimov, Daria Butakhina and the architect Natalia Gubareva. They have created a dazzlingly light and ultra-modern space that is not constrained by partitions and walls. Ruetemple workshop: architects Daria Butakhina and Alexander Kudimov The area of ​​interest of the Ruetemple workshop is everything related to the space that surrounds a person, whether it be an interior or an urban environment. Among the projects are residential buildings, interiors, landscape objects, furniture.

Dreams of customers

The customer of this interior was a family of four, two of whom are children - boys of three and five years. Wishes from parents were clear:

  • Create a sense of light and volume;
  • To think over functional furniture;
  • Make an interesting nursery;
  • Provide enough space for storing different things.

Ruetemple workshop: - As a result, it turned out to be interesting: the minimum of things and decor, the maximum of functions and comfort.

Features of the layout

It all started with what customers boughtone-level apartment on the top floor of the house. After a while, they learned about the existence of a non-residential attic floor. They were interested in this space, and they managed to become its owners and legalize it as a residential one. Thus, the apartment became two-level. The architects from the Ruetemple workshop were tasked with transforming the second level into a comfortable and bright living area, combining it functionally and conceptually with the first level into a holistic space. So, on the first level there is an entrance hall, a kitchen-living room, a bedroom and a storage room. The space of the second level is filled with sunlight almost all day long. There are many dormers, high ceilings and steep roof slopes. Based on this, it was decided to place here a spacious recreation area with hammocks above the stairs, a nursery with several levels and an office with small windows-balconies that open onto the roof. Ruetemple workshop: - Initially, the apartment on two levels did not have interior walls, the room attracted with its open free space. The biggest challenge facing architects was to maintain these values ​​in the planning and placement of all functions. We hope we succeeded.

Color solution and light

The decision was made to keep the air feeling andvolume, this was especially true for the second level. The architects decided to form an interior that does not distract from the natural plasticity of the walls, sloping ceilings, the sun shining from the windows, creating a beautiful play of glare, light and shadow. That is why their choice fell on natural materials and colors, and the decor was used in minimal quantities. Ruetemple Workshop: - White walls and ceilings, natural wood floors and gray porcelain stoneware in the kitchen and hallway. Luminaires were chosen on such a principle that they provide the necessary illumination of the space, but merge with the interior and do not stand out. For the same reason, there is a lot of hidden LED lighting in the interior.

Made to order

Almost all the furniture, except for sofas, chairs and a dining table, is made to order and organically inscribed in space.

children's room

Since there are two children in the family, the question of the child becameequally important. It was decided to place the room on the attic floor, under the roof slope, where the variable ceiling height at the highest point is five meters. In this part of the room, a four-level structure is formed. It is custom made. The uppermost level can be reached in two ways: from the nursery and from the living room, to which it is connected by a staircase. Ruetemple Workshop: - This level turned out to be the most intriguing magnet for children - a real secret place that inspires adventure games and various creative fantasies.

Finishing, materials and brands

Kitchen

  • The kitchen is made to order in the company "Stylish Kitchens";
  • Dining table and chairs - BoConcept;
  • A bar stand and pedestals on the kitchen adjacent to the loggia are made to order;
  • Bar chairs - BoConcept.

Living rooms on the 1st and 2nd floors

  • Sofas - IKEA;
  • Stands are made to order.

Bedroom

  • A bed - "Stylish kitchens";
  • The wardrobe is made to order in the company "Stylish kitchens";
  • The decorative panel in the headboard is also made to order.

Cabinet

  • Shelving and wardrobe are made to order ("Stylish Kitchens");
  • Working chair - BoConcept;
  • Countertop is made to order.

Lighting

  • Lamps - Artemide;
  • Floor lamp, table lamps - Flos;
  • Spot, sconce, led-lighting - SLV, Imex, Centrsvet.

Other

  • Bio-fireplace - Planika Fire Line Electronic;
  • Parquet - Scheucher;
  • Porcelain stoneware - Arch-skin;
  • Doors - "Sophia".

Photo courtesy of Ruetemple workshop

Comments

Comments