Garage arrangement

Luxury design of an elite private garage

Underground parking next to the wine cellar pluscar lift and TV disappearing in the bathroom mirror ... Is there anything that is missing in this men's den in Connecticut? Maybe a toilet with a remote control? No, this is too much ... Dear readers of the Little Interiors, are you interested? Rick Krug and his team from TR Building &Remodeling built this dream garage as a real living space for cars in the backyard. One of the clients wanted to use the barn as a structure, in which you can contain both motorcycles and a collection of wines. At the same time, the building should be as comfortable and warm as the main house. “Even the most practical features here are surrounded by luxury,” says Rick Krug. The author and his team worked with the project of the main house of the client and wanted to continue the specified style in this incredible building. Decorative wall decoration from recycled chestnut and pine and natural stone on the floor are durable and bring warmth to the interior of this fantastic 120 square meters. Clients wanted a certain number of garage bays, but their construction would exceed the amount allowed by the municipal government of the city. Therefore, contractors have changed the design, creating an underground parking for additional cars. An industrial-grade hydraulic elevator safely lowers one unit to the basement, allowing others to stay at the top. A freight elevator leads down to an additional parking space, not far from which there is a wine cellar. Arrangement of the main level includes not only parking spaces, but also a charging port for an electric vehicle and a quiet work area. Original staircase with stringers in the formlongitudinal stainless steel cable leads upward. Oiled bronze and copper accessories create a feeling of warmth. Their fragrance protects the rest of the space from the smell of exhaust gases. The upper level has a deck and guest area.for the review of cars with a TV room, a small bar and a snack area. An open layout allows you to organize football or night movies. Custom made round the cornerfarm soapstone sink with Ferrari logo etched on it, which reminds visitors of the need to wash their hands off automotive lubricant. Natural stone coating remains pleasant and warm thanks to the built-in heating system. All lighting and sound equipment in the building can be monitored and controlled via an iPad or iPhone. Upstairs room for hygieneequipped with a mirror retractable TV and luxury sanitary equipment with remote control. The bathroom is decorated in wood color in accordance with the rest of the interior block. An extensive outdoor area connects the main house with the owner’s garage and den. Landscaping, masonry and similar finishes aesthetically connect both spaces. Guest area and open kitchen cozylocated in the pergola. A fan and LED lighting are connected to the steel beams of the gazebo ceiling. The perfect sound system controls the space, and all these elements are preserved intact with a retractable tent that blocks UV rays. The stylish facade, lined with cedar planks, contrasts with the bright white border of the cave garage. The metal roof creates the traditional look of a residential building. We learned about this unusual project from Vanessa Brunner. Photographs courtesy of Paul Johnson.

Comments

Comments