Apartments more than 90 sq.m.

Project of the week: how to plan a large apartment correctly, so that the meters are not wasted

When buying a large apartment, fewthinks about what to do with "extra" square meters. After all, the living rooms will still be a bit, according to the number of windows. A meter, then there is darkness. About what to do with them, read in our article How to make a convenient layout in a small apartment, is written a lot, but how to fix the mistakes of developers in large apartments, little is known. In the pursuit of square meters, no one seems to notice that unimaginable "treshki" with an area of ​​150 square meters are obtained. That's when the work of architects, who do not have to search for hidden opportunities, and, on the contrary, successfully attach "extra" meters becomes necessary. Today's article is devoted to the achievements of the "Tor-Ard" bureau on the battlefield with a monstrous layout from the builder. Michael Eghian, architect and engineer. Graduated from the Moscow State University of Architecture and Building (MISI). In 2004, he founded a construction company, in 2006 - a design studio, in 2012 - an architectural bureau "Tor-Ard". Head of a team of specialists who embody quality interiors. This apartment in a prestigious house in the west of Moscow was bought by the newlyweds a couple of years ago. At that time, they expected that several living rooms would be located 140 meters away and there would still be room. At the time of the apartment, when they were able to see it together with the architect from the "Tor-Ard" bureau, it became obvious that the depth of the premises (distance from the common hall to the windows) is almost 10 meters, with only four windows. Thus, it was possible to distinguish four rooms with natural light: a bedroom, a cabinet (a future nursery), a living room, a dining room-kitchen. The customers decided to combine the kitchen with the living room and dining room, resulting in a three-room apartment with two spacious dressing rooms, two bathrooms, a laundry room and a store room with wine cupboards, and the ratio of residential and auxiliary space was 50/50 percent. At first, this ratio seemed unreasonable to the owners, however, after considering carefully the resulting layout, they realized that it would be very convenient to live this way. You can place all things, including those that are often due to lack of space to store in the garage or in the country, and even a place for bicycles has appeared.

Layout

All the outbuildings and bathrooms are lined upaway from the windows, and the bedroom, study and a spacious living-dining room, the same kitchen located along the front wall. For all the logic of this layout, a considerable area (23.8 square meters) was allocated to the entrance hall and corridor, which was planned in this way because of the urgent desire of the owners to make the premises isolated.

Entrance hall

The hallway sets the tone for the entire interior from the threshold. Immediately it becomes clear that the interior will be dynamic, contrasting, expensive. This is "talking" white glossy linens cabinets and doors, dark walls, interesting tiles on the floor. A special chic sets the lamp from Murano glass.

Living room

In the center of the living room is a large cornersofa. In this room there was also a place for books. And although the shelves are not designed to store thousands of volumes, they can fit a decent library.

Kitchen

The kitchen is equipped with built-in appliancesmaximum. " For this, a niche was designed, where tall and deep cupboards fit. There was a place for a small bar. The long table top allows you to cook "on a grand scale," and many cabinets will fit all supplies and utensils. The only possible disadvantage of such an integrated layout is the smells, but with them a powerful hood above the stove will be straightened.

Bedroom

The most remote room is allocated to the bedroom. From it you can not hear the noise of the TV in the living room and the sounds of cooking. But nearby there are extensive dressing rooms and a bathroom. In design, the designers of "Tor-Ard" adhered to the neoclassical approach, when modern objects are combined with classical stylizations. The head of the bed is an interpretation of the capitone upholstery. Turquoise wallpaper with an ornate pattern is supported by a ceiling light.

Cabinet

In the future there will be a nursery, thereforethe interior is made as neutral as possible. Then the walls are covered with cheerful wallpaper or painted in a joyful color. Now the room is more like a bachelor's home: boards on the wall, a computer with a large monitor, a soft sofa and a TV with a games console.

Bathroom

Mosaic and fine decorative tiles turnedsanitary unit in a luxurious room for water procedures. Built-in lighting and an abundance of modern sanitary ware gave it the character of an advanced spa. Pay attention to the bath and shower. Now they put such in most similar bathrooms.

Guest bathroom

The most decorative was the guest toilet,thanks to the square tile Bardelli. This collection not only brings the element of the game into utilitarian space, but, according to the idea of ​​the authors of the project, creates a wow-effect for the guests who first saw it.

Corridor

The corridor has a zigzag shape, for its visual increase the designers used a mirror that was pasted directly onto the wall in one of the bends.

Comments

Comments