House and Cottage

400 квадратів затишного мінімалізму: будинок для родини з чотирьох чоловік - etk-fashion.com

Благородні відтінки сірого, розумний мінімалізм ізимовий сад під сходами - дизайнер Анастасія Сауткіна ділиться секретом створення лаконічного і статусного інтер'єру, в якому по-справжньому комфортно жити Господарі будинку - сім'я з двома дітьми - мріяли про лаконічному і функціональному інтер'єрі в сучасному стилі. Великі простору повинні були вийти просторими, але при цьому затишними, а - відповідати смакам всіх членів сім'ї. За реалізацію цих та всіх інших побажань взялася дизайнер Анастасія Сауткіна. Анастасія Сауткіна, дизайнер

Закінчила Російську академію живопису скульптури тазодчества за фахом «архітектор-художник». Пройшла курс МАрхИ «Дизайн інтер'єрів» і інтенсивний курс Британської академії дизайну за напрямом «Дизайн інтер'єрів. Креативний практикум ». Тривалий час працювала в дизайн-студії Park Avenue Group при салонах Ralph Lauren Home, BarbaraBarry і ParkAvenue, в даний час веде власні проекти. www.sautkina.com Користуючись тим, що в будинку два поверхи, Анастасія вирішила функціонально їх розмежувати: перший віддати під громадські простору, другий - під житлові кімнати. Так, на першому поверсі розташувалася простора вітальня, їдальня, кухня і зона сходів. Пол по всьому поверху оброблений плиткою Roberto Cavalli. Передпокій від цих зон відокремлена лише напівпрозорої скляною перегородкою і залишається вписаною в загальну композицію першого поверху. Висота стелі у вітальні - 6,5 метра, а величезніпанорамні вікна тільки підсилюють ефект відкритого простору. Стіна з телевізором виділена конструкцією з гіпсокартону, що триває на стелі і підкресленою підсвічуванням. «М'яка» зона поділена на дві частини: одна, з L-подібним диваном і столиком, яка дає змогу відтворювати ТВ, інша, поруч з виходом на терасу - безпосередньо для відпочинку. Від їдальнею зона вітальні відокремленаколоною-стелажем з американського горіха. З одного боку він оснащений бічними полицями з підсвічуванням для зберігання книг, інша декорована дзеркалом. За допомогою цього прийому досягається ефект «розчинення» стіни в зоні їдальні. Для обробки кухні дизайнер вибрала чорний глянець і американський горіх, фартух і стільниці зроблені з мармуру Сalacatta. Зона сходи освітлена за допомогою вертикальних алюмінієвих профілів зі світлодіодною стрічкою, а під сходами розбитий невеликий зимовий сад. Також на першому поверсі розташована гостьоваспальня з окремим санвузлом. Кімната виконана в світло-бежевій гамі з акцентом у вигляді блакитного м'якого ліжка на всю висоту стіни. Для санвузла дизайнер вибрала більш насичені шоколадні тони на тлі все тієї ж світлою нейтральної обробки. Навпроти входу в гостьову спальню розташованийкабінет. Він вийшов дуже теплим і світлим за рахунок колірної гами і дерев'яних стелажів, в карниз і плінтус яких вбудована м'яке підсвічування. Для організації зберігання спроектована система з відкритими полицями і ящиками. На другому поверсі розташовані спальні членів сім'їі 3 санвузли - по одному на кімнату. Також до кожної спальні примикає своя гардеробна. За бажанням господарів все санвузли на другому поверсі були спроектовані з душовими кабінами замість ванн. У господарській спальні, крім ліжка, є повноцінна диванна група у вікна. Ліжко втоплена в ніші з м'яким узголів'ям, приліжкові тумбочки також вбудовані в, як незвичайний акценту - геометричний стелю. Колірна гамма дуже м'яка, ніжна і спокійна, що володіє до сну і комфортному відпочинку. Обстановка санвузла вкрай мінімалістично: тільки найнеобхідніша сантехніка, прості форми, нейтральна гамма і багато місця для зберігання. Стіни і підлога облицьовані керамогранітом під мармур. Кожній дитині виділили по своїй дитячій, вхід вкожну організований через гардеробні. Спочатку старшому синові пропонували тему мегаполісу, а молодшому - мотиви подорожей, але в підсумку міська історія перекочувала до молодшого дитині у вигляді постера над ліжком, а старший зробив вибір на користь нейтральної цегляної кладки і сіро-блакитний колірної гами. Як вже було сказано, кожному синові виділили посвоїй ванній кімнаті. Обидві виконані в традиційному для цього інтер'єру мінімалізмі. При цьому вони не позбавлені елементів декору: наприклад, в одному санвузлі ми бачимо цікаві лаконічні свічники. Ескізи проекту авторства Анастасії:

Comments

comments