Design and Decor

Телепрограма «Фазенда»: голландська кухня для багатодітної мами - etk-fashion.com

Чи доводилося вам спостерігати, як тіснийкухня-їдальня стараннями дизайнера перетворюється в комфортабельне місце для всієї родини? По гарячих слідах телепрограми «Фазенда» etk-fashion.com публікує дивну історію перетворення будинку від російського дизайнера-декоратора Анастасії Муравйової. Читайте, поки не охололо! Сьогодні на Першому каналі вийшла в ефір телепрограма «Фазенда», в якій був представлений проект дизайнера-декоратора Анастасії Муравйової. Анастасія створила інтер'єр для сім'ї, яка звернулася в телевізійну програму з проханням переробити тісний і незручну кухню-їдальню в одному підмосковному будинку. Перед дизайнером стояло складне завдання: розмістити повноцінну кухню, їдальню і передпокій в невеликому приміщенні, причому з невдалим розташуванням комунікацій і безліччю дверних і віконних прорізів. Анастасія Муравйова, дизайнер-декоратор Дизайнер-декоратор Анастасія Муравйова закінчила економічний факультет МГУ імені М. В. Ломоносова і Вищу школу средового дизайну в МАрхИ, отримала ступінь МВА в Брістольському університеті. Зараз працює в основному з інтер'єрами приватних будинків і квартир, має також досвід оформлення громадських просторів. Займається живописом і фотографією, захоплюється сучасним мистецтвом і всі ці навички з успіхом використовує в своїх інтер'єрах. Брала участь в художніх виставках, де демонструвала свою живопис. Свою місію дизайнер-декоратор бачить у створенні гармонійного, стильного і зручного простору, що враховує смаки, уподобання і бюджет замовника. Готова працювати в будь-якому з відомих інтер'єрних стилів, які не копіюючи зразки і вносячи неповторну індивідуальність в кожен проект. anastasia-muravyeva.name Складність полягала також у тому, що господиня будинку не залишила ніяких побажань щодо стилю і колірного рішення, тому Анастасії все довелося придумувати з нуля. Особливо дизайнера турбували питання функціональності, так як до перепланування зона кухні складалася буквально з однієї плити і мийки, розташованих на невеликій «п'ятачку» біля сходів, поряд з газовим котлом. В результаті Анастасія розробила проект перепланування кімнати і повністю оновила обстановку. Кухня була настільки незручною, що господині навітьдоводилося розкладати прасувальну дошку, щоб ставити на неї посуд під час готування! Анастасія Муравйова, дизайнер-декоратор В першу чергу була перенесена перегородка, яка відділяла основне приміщення від вхідної зони, а прохід в кухню з передпокою розташували трохи інакше. Таким чином, вийшло виділити достатньо місця для кухні з повноцінною робочою зоною і залишити місце для компактної передпокою. Крім того, була зведена додаткова перегородка, відокремила комору з газовим котлом. Туди і помістили холодильник. Дизайнер вибрала контрастне колірне рішення: яскраві акценти на білому тлі. Фактурності фону надали хаотично розташовані ламані лінії. Вони повторюють малюнок кованих поручнів сходів. Сталевим прутів, з яких зроблені перила, також додали фактуру, а потім пофарбували в чорний колір з ефектом сріблястою патини. Абстрактний мотив повторюється і в формі люстри, що висіла над обіднім столом. Основна прикраса зони їдальні - фотошпалери зпринтом тарілок в традиційних для Голландії синіх тонах. Стіл і лавка зроблені з масиву дуба. Характерною рисою сучасних голландських інтер'єрів також є поєднання нового і традиційного, тому для контрасту поряд з дубовим столом розташувалися яскраво-червоні стільці з пластику і табуретки, пофарбовані дизайнером в тон основного кольору інтер'єру. У сервіровці столу використані оригінальнітарілки, форма яких нагадує розкрився тюльпан. У центрі столу - ваза з справжніми квітами. А серветки з помаранчевим кантом і стакани з різнокольорового скла роблять зону столу ще більш яскравою і ефектною. Між вікном і дверима, що вели в комору,розташовані комунікації, заховані в короб. До нього примикає вбудована шафа для посуду, ручка якого виконана у вигляді ложки. Ложка, до речі, була викувана вручну. Поруч розташовано оригінальне дизайнерське бра. Декор зони їдальні завершує диптих з фруктами,спеціально написаний пастеллю автором проекту для цього інтер'єру. Для розвішування картин було вироблено особливе кріплення: якщо господарі захочуть доповнити або змінити композицію, стіну не доведеться свердлити. Сама кухня має Г-подібну конфігурацію. Підвісні шафи утворюють асиметричну композицію, яка перегукується з геометричними абстракціями в дусі Піта Мондріана. Основний акцент кухні - розпис фартуха, виконана в техніці лесування і імітує плитку. Поверх неї розташоване загартоване скло. Стільниця, панелі на лівій стіні і поличка на кованих кронштейнах відлиті з бетону. Краї стільниці спеціально залишені рельєфними, щоб надати їй якусь брутальність. Ще одна цікава деталь в інтер'єрі кухні - люстра зі скляними плафонами, що має модну «молекулярну» форму. Завершальний штрих - справжні об'ємні тарілки,розташовані упереміш з круглими дзеркалами на стіні між сходами і вікном. За тарілками дизайнеру довелося зробити невелику подорож в Тарусу. Оскільки господиня будинку хотіла, щоб приміщеннябули зручними і функціональними, в проекті були використані сучасні системи зберігання. На внутрішній стороні дверей комори - металеві полички для миючих засобів та різних дрібниць, які дозволяють максимально задіяти невеликий простір. У передпокої - гардеробна система з висувними полками і вішалками. Її елементи можна самостійно поміняти місцями, не розбираючи всю конструкцію. Одяг в передпокої можна прикрити фіранкою, а в якості підхоплення встановлений тюльпанчик, викуваний вручну за ескізом Анастасії Муравйової. * Всі фотографії: Денис Васильєв.

Comments

comments