Apartments more than 90 sq.m.

Кутова квартира без перепланування: ремонт за 4 місяці - etk-fashion.com

Чи може ультрасучасний функціональнийінтер'єр органічно жити в нейтральній гамі? Як зробити квартиру максимально зручною, якщо перепланування заборонена? Про це та багато іншого розповідають архітектори бюро za bor, а ми дивимося їх новий проект елітних апартаментів На рахунку za bor - понад півсотні реалізованих проектів. Їх назва нікому не здається несерйозним, їх стиль пізнаваний: велика кількість архітектурних прийомів, складні динамічні форми і ексклюзивні меблі за індивідуальними ескізами. Цього разу до архітекторів бюро звернулася сім'я з кутовий квартирою в новобудові. Про те, як народжувався цей складний і нетиповий для майстерні проект, розповідають Арсеній Борисенко і Петро Зайцев. Арсеній Борисенко і Петро Зайцев, архітектори бюро za bor Архітектурне бюро za bor було засновано в 2003 році Арсенієм Борисенко та Петром Зайцевим. Обидва народилися і виросли в Москві, вчилися в МАрхИ. Ще в інституті почали займатися приватними проектами, пізніше працювали в декількох архітектурних майстерень. За роки існування бюро реалізовані десятки об'єктів, в тому числі квартири,, офісна будівля, котеджне селище і безліч офісів. Серед клієнтів - крупні бізнесмени і промисловці, компанії Forward Media Group, «» і ін. Zabor.net Трикімнатна квартира на Ленінському проспекті створювалася для сімейної пари з дитиною. Побажання були найрізноманітніші, серед них - багато натуральних матеріалів, зокрема дерева, і, звичайно, відчуття простору. Головним завданням проекту було створити такий простір для життя, яке не просто буде подобатися господарям естетично, але і стане джерелом комфортного життя і щоденного натхнення. Основна складність проекту полягала в тому, щоспочатку можливості планування були обмежені - аж до того, що не можна було змінювати план приміщень і їх призначення. В таких умовах робота архітекторів по суті звелася до декораторський діяльності, що дуже нетипово для бюро za bor. Однак і в таких умовах побажання клієнтів буливраховані: незважаючи на жорстке зонування несучими конструкціями, перехід між основними зонами пом'якшили дерев'яними деталями в вітальні. Вони ж стали ефектним фоном для техніки. В цілому всі простори в квартирі були вирішені в простому традиційному ключі з додаванням деяких архітектурних деталей, які зробили інтер'єр закінченим, нетривіальним і цікавим. Центральним елементом вітальні стала складнастіна оброблена склом і деревом, біля якої розташувалася медіагрупа зі світлодіодним підсвічуванням - єдиним кольоровим елементом в цьому монохромному інтер'єрі. Стіна знаходиться в тісному діалозі з чорно-білої кухнею, побудованої на контрастах кольору і матеріалів - чорного граніту і світлих дерев'яних фасадів. Між двома темними стінами, візуально розширюють простір, набраний білосніжний підлогу з травертину, що відбиває світло великих вікон. Через це ефекту здається, що стать і білий кутовий диван підсвічені зсередини. Арсеній Борисенко і Петро Зайцев, архітектори бюроza bor: - Логіка життя в цьому проекті вкрай проста і традиційна: безпосередньо за невеликого передпокою, відокремленої від вітальні (головною і єдиною громадською зони) скляною перегородкою, починається коридор, що зв'язує приватні зони - спальню, дитячу і велику ванну кімнату. Як колірне рішення була обрана нейтральна гама, так як передбачалося використання натуральних матеріалів. Яскравим елементом стали світлодіодні підсвічування на консолі для телевізора і у ванній. Нейтральні кольори і благородні натуральніматеріали було вирішено розбавити легкими декоративними акцентами - ними стала знаменита італійська кераміка Petracer's з колекції Tango Rock. В квартирі її можна зустріти не тільки у ванній, але також в передпокої і навіть в іншій кімнаті. Крім того, малюнок повторений на склі у ванній кімнаті і на скляних перегородках між вітальні і передпокою. Так цей декоративний орнамент пов'язав весь інтер'єр воєдино, пом'якшив його і зробив більш житловим. Щоб підсилити декоративний ефект, клієнтипридбали брутальні сталеві світильники. Люстру повісили у вітальні, а бра - в спальні. Разом вони створили потужний контраст з простою лаконічною обстановкою і нейтральної кольоровою гамою, зробивши інтер'єр живим і у всіх сенсах наповнивши його світлом. Ремонт тривав близько 4 місяців. При створенні інтер'єру були використані: Вітальня + їдальня + кухня

  • диван - Rolf Benz (Німеччина);
  • комод - Interluebke (Німеччина);
  • столик - Draenert (Німеччина);
  • конструкції з дерева - на замовлення по проекту za bor architects;
  • техніка - Sony (Японія);
  • стіл обідній - Draenert (Німеччина);
  • стільці - Draenert (Німеччина);
  • стільниця і стіл з мармуру - на замовлення по проекту za bor architects;
  • кухня - SieMatic (Німеччина);
  • люстра - Brand van Egmond (Нідерланди);
  • підлоговий світильник - Flos (Італія).

спальня

  • комод - Interluebke (Німеччина);
  • ліжко - Treca Interiors Paris (Франція);
  • крісло - Rolf Benz (Німеччина);
  • світильники - Brand van Egmond (Нідерланди).

ванна

  • плитка - Petracer's (Італія);
  • сантехніка - Hansgrohe (Німеччина).

коридор

  • плитка - Petracer's (Італія).

Comments

comments