Apartments up to 45 sq.m.

Дизайн квартири-студії площею 40 метрів

У цій маленькій студії нас привернуло те, що заради залізниці дитини дизайнери заховали ліжко батьків в нішу

Велика кількість натуральних матеріалів, світлі відтінкипастельних тонів, природність і лаконічність - все це, на думку авторів проекту, дозволить господарям ненадовго переміститися в невеличку частинку своєї власної Скандинавії, забути міську метушню і насолоджуватися теплом і затишком в колі близьких і друзів. Ксенія Коровіна, дизайнер інтер'єру Співзасновник дизайн-бюро Design Filosofia. Закінчила Британську вищу школу дизайну, за першою освітою економіст. Свій стиль роботи характеризує як екологічний модернізм. Прагне до максимально ефективному і мінімалістичному простору, наповненого натуральними матеріалами і природними квітами. www.designfilosofia.com

- Квартира створювалася для молодої сім'ї змаленьким, трирічним дитиною, для заміського відпочинку у вихідні. Замовники просили спроектувати велику кухню / вітальню / їдальню, окрему спальню, гардеробну і санвузол. Спальня вийшла нестандартною, так як ліжко батьків варто в ніші, щоб якомога більше місця залишилося для захоплення їхнього сина залізницями. Для їх спорудження потрібно чимало місця на підлозі. Було прийнято рішення поставити невеликий розкладний диван у вітальні як додаткове місце для сну, а в інший час не заважати дитині будувати його великий світ.

Квартира створена для затишку та теплоти спілкування міжнайближчими далеко від міської суєти. На невеликому метражі дизайн-бюро Design Filosofia вдалося створити простір для життя, в якому вся сім'я відчувала б себе максимально комфортно і розслаблено.

Квартира виглядає неймовірно світлою і лаконічною. Цьому сприяють вибрані дизайнером колірні рішення. Переважно складні зелені, бежеві і блакитні відтінки тісно пов'язують простір з природою. Невеликі яскраві акценти доповнюють загальну спокійну стилістику інтер'єру. Але і вони обрані не випадково, а перегукуються в своєму колірному рішенні з екстер'єром житлового комплексу. Прекрасний вид з вікон своєї палітрою проникає і у внутрішній простір, не давай вибиватися яскравим фасадам на тлі пастельних тонів самої квартири.

Важливе увагу дизайн-бюро DesignFilosofia приділило не тільки кольором, але і фактурами обробки. Багато речей були зроблені на замовлення. Дерев'яна стінна панель з незвичайною геометрією, фасади кухні з 3d-малюнком, зроблені на замовлення стелажі, чітко вписані в невеликі ніші. Всі дрібниці були продумані на етапі планування, так як треба було зробити невеликий простір максимально функціональним. Також перед дизайнером стояло складне завдання: приховати масу комунікацій (стояки, газові труби, лічильник і бойлер). З цією проблемою допомогли впоратися компанії, що виготовляють меблі на замовлення за індивідуальними розмірами, тому всі шафи робилися за кресленнями автора. А зовнішня обробка дзеркальними фасадами допомогла розширити простір.

При оформленні ванної кімнати особливу увагуприділялася вибору керамограніта. Кожна плита підбиралася з особливою ретельністю, щоб створити оригінальний малюнок на стінах. Холодні відтінки каменю в поєднанні з теплим кольором і текстурою дерева створюють цікавий контраст і відчуття комфорту.

Через велику кількість комунікацій, якібуло необхідно приховати від очей, замовляти стандартну кухню виявилося неможливо. Пошуки виробника, який зможе зробити зовсім нестандартну кухню, привели дизайнера в російську компанію «ДДерево». Дві шафи до стелі шириною по 60 см було необхідно зробити з двома дверима по 30 см, що відкриваються на 145 градусів, щоб був більш зручний доступ до вмісту. У «ДДерево» за 21 робочий день виготовили кухню за кресленнями. Шпон американського горіха для нижніх і бічних високих шаф був придбаний в компанії Woodstock разом з «ДДерево».

Всі інші шафи в їдальні / вітальні тапередпокої робилися також на замовлення по кресленнях в MRDoors. Столова група - ІКЕА, диван - Hoff. Скляні світильники над їдальні - група Niche Modern. Всі аксесуари - BoConcept.

Спальня в цьому проекті Вийшло неспальнею, а скоріше дитячої. Ліжко для батьків варто в спеціальній ніші і не привертає до себе уваги. У спальні також є комод ІКЕА, зручний для зберігання іграшок, і витончене шкіряне крісло від BoConcept. Все інше простір віддано для захоплення дитини - грі з залізницею від Lego.

Відсутність великих і громіздких шаф в спальні пояснюється тим, що тут є окрема гардеробна з системою зберігання від Elfa. Там же знаходиться пральна машина з функцією сушки.

Санвузол вийшов невеликим, що цілкомзакономірно при площі квартири 40 кв. м, але дуже функціональним. Так як дитина вже вийшов з віку, коли йому потрібна ванночка для купання, а у клієнтів є міська квартира з ванною, було прийнято рішення від ванни відмовитися на користь великий душовою. Її розміри - 120 х 60 см, і вона повністю облицьована сірим керамогранитом під камінь, який вигідно підсвічений стельових спотом.

Вся колористична палітра квартири побудована наприродних відтінках, які схожі за тону, але при цьому трохи відмінні один від одного. Основний колір стін залишився білим. Для деяких стін були обрані три різні фарби від Little Green і Sanderson. Складні приглушені відтінки зеленого і бірюзового грають роль колірних плям в палітрі квартири і перегукуються з відтінками природи навколо цього житлового комплексу.

Штори в спальні і вітальні також витримані взелено-бірюзовою палітрі і були замовлені в компанії Anka. Всі інші відтінки - колір стінових панелей від Finex з бельгійського дуба, колір штукатурки Travertino Romano на стіні санвузла та вітальні від Oikos, колір керамограніта під сланець на кухонному фартусі - близькі за відтінками, але при цьому мають насиченою природного текстурою.

У всій квартирі використана одна і та ж модель дверей - Invisible - з прихованим коробом під забарвлення. Двері в санвузол зливається зі стіною передпокою і покрита штукатуркою від Oikos.

Пол для квартири, як і стінові панелі на стініза диваном, замовлялися в компанії Finex. Саме тут вдалося знайти таку підлогу, як хотів замовник - під маслом, прохолодного природного кольору, без жовтизни. І хоча дошку вибрали практично без сучків, вид у неї все одно підкреслено натуральний: з вираженим деревним малюнком, який не приховується, а, навпаки, підкреслюється фінішним покриттям. Стінова панель зіграла роль акцентної стіни: текстура дуба тут рельєфна, з яскраво вираженими сучками і волокнами, а за рахунок різних сценаріїв підсвічування вона відкривається у всій своїй багатогранності.

Comments

comments