Apartments up to 45 sq.m.

Будинки знаменитостей: сучасний інтер'єр квартири Льва Дурова в передачі «Ідеальний ремонт»

Як часто ми намагаємося знайти місце для старихбабусиних годин або дідового бюро в сучасних інтер'єрах - і зазнаємо невдачі. Сьогодні ми розповімо про квартирі, де простими засобами вийшло поєднати сучасні предмети і антикваріат Ми нечасто розповідаємо про телепроектах. Цього разу ми вирішили зробити виняток не тільки тому, що інтер'єр робився для обожнюваного всією редакцією Лева Костянтиновича Дурова, і навіть не тому, що автором проекту виступив наш постійний експерт - архітектор Мито Мелітонян. Вся справа в тому, що саме в цьому інтер'єрі реалізована актуальна, але дуже складна ідея поєднання старого і нового. На наш погляд, цей приклад може надихнути багатьох на подвиги і назавжди позбавити від страху втратити під сучасною обробкою історичну цінність простору. Цей проект був реалізований архітектором Мито Мелітоняном в рамках передачі «Ідеальний ремонт» для Першого каналу. Замовника як такого тут не було, був герой - Лев Дуров. Мито Мелітонян, архітектор: - Спочатку передбачалося проектування кухні та ванної. Але коли я побачив об'єкт, я зрозумів, що працювати над цими двома просторами окремо від всієї квартири абсолютно безглуздо. Обійтися косметичним ремонтом ванній, через вік квартири, був неможливо. Однак якщо братися за капітальний ремонт, то уникнути перегляду всієї планування просто не вийде. В даному випадку не стільки у героя були побажання, скільки у мене були пропозиції. Зрештою я розробив схему, яка практично повністю змінила всю зону кухні, ванній, передпокої і вітальні. melitonyan.com Що стосується роботи з героєм, то ЛьвуКостянтиновичу автор показав тільки перші ескізи. В процесі обговорення архітекторові вдалося заручитися згодою актора на переробки та отримати повну свободу дій. Основною проблемою простору був вузький ідосить довгий коридор з чотирма дверима - одна вела у вітальню, інша в ванну, третя в кухню і четверта в спальню. За рахунок приєднання коридору до ванної, конфігурація якої була змінена, вдалося трохи вкоротити коридор і навіть розмістити в ньому вбудована шафа. Площа інших приміщень залишилася без змін, за винятком вітальні, яка стала трохи більше за рахунок зменшення розміру все того ж коридору. Мито Мелітонян, архітектор: - Від душової кабіни у ванній я вирішив позбутися і зробив невисокий, комфортний для експлуатації піддон. У ванній я використовував великорозмірні плитку - 90 на 300 мм, що дуже збагатило маленький простір. Вона досить грунтовно візуально розширила приміщення. І до речі, вона не біла, а ближче до відтінку слонової кістки. Завдяки правильному кольором вийшло домогтися дуже приємного поєднання великого обсягу плитки з мозаїкою. В інших приміщеннях квартири в якості підлогового покриття використаний арт-вініл, і щоб уникнути явних розбіжностей з ванною, я також вибрав плитку під дерево. melitonyan.com Дзвіночки в передпокої з'явилися не випадково. Одна з основних завдань, яке перед собою поставив автор інтер'єру - зберегти все на своїх місцях, як предмети колекцій, так і антикваріат господаря, правильно вписавши їх в новий інтер'єр. Особливо це помітно в вітальні, де з цілком сучасними предметами прекрасно уживається старе дзеркало і сервант в стилі модерн. Основна маса світильників, в тому числі бра вванною і вбудоване освітлення в коридорі - це досить сучасні рішення. На кухні ж можна знайти антикварні лампу на столі і незвичайний світильник - це «дітище» господаря, його Лев Костянтинович зробив сам. Всі меблі в коридорі і на кухні робилася поескізами. Основний матеріал, використаний на кухні - це фарбований МДФ; стільниця і фартух - штучний камінь. У цій маленькій кухні був напрочуд широкий підвіконня. Архітектор прийняв рішення скористатися цим і об'єднав його з обіднім столом. Основний колір інтер'єру був обраний з міркуваньнейтральності. Мито Мелітонян прагнув зробити інтер'єр, який би став гідним фоном для всіх тих колекцій, в тому числі і антикваріату, якими володіє Лев Костянтинович. Мито Мелітонян, архітектор: - Саме для мене важливе в цьому проекті - то, що він вийшов саме таким, яким був задуманий спочатку. Ми зуміли реалізувати всі ідеї, всі конструктивні моменти зійшлися, і в цілому проект вийшов цілком гідним. А найголовніше - поєднання нового і старого тут не викликає відчуття явного новодела. Все збалансовано і гармонійно. melitonyan.com Фото: Роман Шеломенцев

Comments

comments