House and Cottage

Будинок з басейном: крутий приклад з Підмосков'я

Як виглядає ідеальний будинок для відпочинку? Автори цього проекту поєднали вітальню з басейном і облаштували кінозону на цокольному поверсі. Але це ще далеко не все

Навіщо оформляти вітальню вуличними меблями? Як виявилося, це найкраще рішення в разі, коли з вітальні межує басейн. Однак це лише одне з яскравих рішень, реалізованих архітектором Тетяною Льовіной в будинку, де атмосфера розслаблення і спокою буквально просочує кожен сантиметр. Тетяна Левіна, архітектор

Член Союзу московських архітекторів.

Закінчила МАрхИ за спеціалізацією «Житлові і громадські будівлі».

Лауреат безлічі професійних премій та конкурсів. proektor.biz

Будинок проектувався авторами «з нуля». Назва проекту Relaxhome повністю відповідає його основного призначення - це будинок для відпочинку.

Екстер'єр автори створювали відповідний вжеіснуючого будинку, так вийшов ансамбль. Фінальне планувальне рішення повністю відповідає первинним задумом авторів: велика вітальня (вона ж кімната відпочинку), з неї можна потрапити в спа-зону (басейн, хаммам, сауна), на кухню, в санвузол і в гараж. Тобто з гаража є окремий вхід в будинок.

На другому поверсі розташувалася приватна зона - спальні. На цокольному поверсі автори організували домашній кінотеатр.

Кольорове рішення в цьому проекті виконано на контрасті. Застосовувані кольори: бежевий, коричневий, антрацит, сірий і білий.

Такий аскетичний підбір кольору зроблений усвідомлено - для акцентування бірюзового кольору води. Мозаїка в басейні також підібрана бежева, в колір підлоги. Бірюзовий колір отриманий за рахунок щільності самої води.

Елемент каміна з телевізором виконаний за ескізами. Виглядає він як великий камінь правильної форми.

Кухня Doka повинна була підтримати створений простір, працювати спільно з ним. Тому колір «антрацит» ліг в основу колористики фасадів.

У вітальню автори з самого початку планувалипоставити вуличну меблі. Всі предмети підбиралися дуже ретельно, тут було важливо створити потрібну атмосферу. Якість теж мало величезне значення. Тому вибір припав на меблі від B & B і Riva 1920. Для даного випадку рішення можна назвати більш ніж практичним, після басейну на ці меблі можна сідати без найменших побоювань.

Для санвузла була відразу затверджена колекція Villeroy & Boch Pure Stone. Вона ідеально вписалася в створюваний інтер'єр.

В обробці стін цього проекту застосовані: камінь, фарба, облицювальна цегла і термодревесина. Поєднання цих матеріалів дозволило створити необхідну атмосферу. Текстиль на диванах знову вуличний.

На вікнах - дерев'яні жалюзі. Всі елементи інтер'єру автори вибирали таким чином, щоб вони працювали один на одного і разом - на загальну ідею. А головна ідея проекту - відпочинок, море, релаксація.

Двоє дверей (зліва і праворуч від стіни з каміном і ТВ) зроблені дзеркальними від підлоги до стелі. Це додало відчуття легкості. Одне з трьох дзеркал на дерев'яній стіні - це двері.

Підлоги виконані з бежевого керамограніта. І в цьому випадку вибір обумовлений практичністю.

Щоб не втратити відчуття об'єму, автори встановили скляну перегородку між вітальні і басейном.

Найважливішим для авторів проекту було реалізувати його в максимальній відповідності з 3D-проектом. Що і вийшло в повній мірі.

Найціннішим в роботі автори називають довіру замовників. Без нього неможливо реалізувати проект добре. Але головне - це те, що результатом залишилися задоволені і замовник, і архітектор.

Comments

comments