House and Cottage

Будинок з терасою в Австралії

Ця будівля 30-х років минулого століття вавстралійському місті Перт було відреставровано архітекторами-подружжям, які самі ж в ньому і живуть. Будинок вийшов дуже ідейний Архітектори Adrian Iredale і Caroline Di Costa працюють в Iredale Pedersen Hook. Під час реставрації свого будинку вони залишили незмінним його фасад, а до даху додали прибудову. Вона майже не видно з вулиці, і будівля виглядає типово для свого району, не виділяючись нічим. Елементи історичного минулого споруди видно в черепиці, димарі, воротах, лиштви, меблів. До будинку прилягає велика тераса. Над нею дах нависає трохи більше, закриваючи її від сонця і дощу. Цей майданчик подружжя зробили спеціально для своєї дочки. Тут вона може грати в цілковитій безпеці, оскільки будинок оточує паркан, і ніхто сторонній з вулиці її не побачить. У будинку є кімната, практично незаймана сучасним ремонтом і зберегла свій колорит; також є спальня з виходом в сад, спальня з видом на околиці і з вікнами в небо. Фасад будівлі покритий панелями, пропускають світло. На них дуже красиво лягають тіні від листя дерев, що ростуть у дворі. Територія навколо будинку - досить гнучке простір, і кожен може використовувати його на свій розсуд, в залежності від потреб і потреб. В саду архітектори побудували павільйон у формі піраміди, з дахом з полікарбонату, що пропускає світло і відкриває вид на небо. У павільйону багато призначень - починаючи від приготування їжі і закінчуючи зберіганням різних господарського приладдя. Ремонт тривав 4 роки. Тепер цей будинок - і пам'ятник минулому, і дитячий майданчик, і місце для свят, урочистих подій та спілкування. Система охолодження запозичена у австралійських золотошукачів XIX століття (вони так охолоджували продукти): по панелям будинку стікає вода, і повітря, проходячи через неї, встигає трохи охолонути перш, ніж потрапить в приміщення. Вікна у будинку розташовані так, щоб забезпечити максимальну перехресну вентиляцію і зберігати взимку тепло. А панелі, що піднімаються вгору, закривають вхід від яскравого сонця. Вітальня покрита панелями цілком, а її похилаповерхню використовується донькою архітекторів як гірка. Якщо у членів сім'ї з часом зміняться вимоги до дому (наприклад, в разі народження інших дітей), його конструкцію можна буде легко до них адаптувати.

  • Можна взяти на озброєння ідею захищеної від сторонніх поглядів відкритої тераси.
  • Світлий колір обшивки будинку дасть більше прохолоди спекотним літом.
  • Похила форма стін і великі вікна додадуть приміщенню простору і світла.
  • Мультифункціональний павільйон буде корисний у будь-який час року: в теплі місяці його можна використовувати як літню кухню, взимку - як сарай і майстерню.
  • homedsgn.com, dezeen.com, фотографії: Peter Bennetts,

    Comments

    comments