Apartments up to 45 sq.m.

Планування одномнатной квартири: як облаштувати вітальню, дитячу та спальню з кабінетом

У цьому проекті архітекторові вдалося втілитидосить сміливі задуми. Найскладніша з них - вмістити на скромній площі вітальню, дитячу та спальню з кабінетом Цей проект привернув нас перш за все своєю площею. У розпорядженні архітектора було всього 30 метрів, на яких потрібно було вмістити вітальню, дитячу та спальню. Аліні Пужак, автору проекту, вдалося це як не можна краще. Аліна Пужак, архітектор Закінчила Новосибірську державну архітектурно-художню академію. «Я вважаю, що функція і форма повинні йти рука об руку, коли справа стосується інтер'єру. Місце, де людина живе, працює, розвивається, впливає на багато процесів. Тому важливо зробити його максимально зручним, красивим і функціональним », - каже Аліна. bigapplehome.ilconte.ru Аліна Пужак, архітектор: - Мені дісталася нелегка задача. Дві кімнати, розділені товстої несучою стіною. З них необхідно було зробити вітальню, спальню для батьків з повноцінною ліжком, спальню для підлітка 17 років і кабінет, який в майбутньому міг би перетворитися на дитячу зону. Я перебрала багато варіантів планування. Ми з замовниками детально і ретельно вивчали плюси і мінуси кожного варіанту. У підсумку зупинилися на тому, що зараз маємо. Вирішено було вигородити кімнатку для старшого сина в вітальні, а дальню кімнату віддати під спальню і кабінет, розділивши простір на зони шторами. bigapplehome.ilconte.ru На початку роботи автор з замовниками обговорилизагальну концепцію інтер'єру. Дизайнер подивилася всі картинки і фотографії меблів, які вислали замовники, і на основі цього створила тепле житловий простір. Головну роль в цьому інтер'єрі грає бірюзовийколір. Він присутній і в акцентах, і у вітальні, і в спальні. При цьому в кімнаті сина вирішено було використовувати принципово інші кольори. Тому цегляну стіну пофарбували в білий, поставили білу ж складну ліжко, яке ховається в шафу, і стільці. А також сюди додали акценти червоного і чорного. Світло, безумовно, допомагає розділити простірна зони. Але цей проект через дуже маленької площі автор вирішила не навантажувати групами світла. Основний світло у всій квартирі йде від маленьких накладних світильників на стелі. Що стосується додаткового освітлення, то в вітальні біля телевізора розмістилися металеві бра Arte Lamp Fisherman, які за стилем підтримують цегляну стіну. У спальні над ліжком повісили люстру Arte Lamp Zanzibar, вона надає затишок і робить спальну зону більш домашньою. Також над ліжком є ​​невеликі бра, а штори, що закривають комору, підсвічує світлодіодна стрічка. Спочатку при проектуванні замовники поставилизавдання - максимально вписати меблі, яку можна купити з знаходиться в наявності. Зокрема, в ІКЕА. Всі шафи і бюро, а також консоль, тумбочки і полички привезені з цього магазину. На замовлення за авторськими ескізами робилася тільки ліжко зі стелажами в кімнаті старшого сина - вона складна, днем ​​забирається і звільняє місце для занять. В обробці було вирішено використовувати декоративнуштукатурку, так як вона довговічніша і має масу варіантів нанесення. У вітальні, в диванної зоні дизайнер виділила бірюзові акценти. Це візуально розсунуло простір і дозволило виділити полички в окрему зону зберігання. Перегородку між вітальні і кімнатою сина автор запропонувала зробити з цього цегли, щоб потім тільки покрити його ґрунтовкою. Це додало інтер'єру природність і стер наліт бутафорії. Основний колір стін - теплий сірий в різній тональності. Думка редакції: - Якщо у вас маленька площа, це ще не привід відмовляти собі в затишку. Ми розмістили електричний камін в коробі під телевізором, щоб довгими зимовими вечорами можна було читати книгу, лежачи в ліжку, і милуватися на вогонь. Спальня і кабінет - це вузьке довгепростір з одним вікном і низькими стелями. Тому дизайнер використала білий колір нагорі, по всьому периметру приміщення. Це візуально збільшує висоту і дає трохи додаткового повітря. Колір стін тут такий же, як і в спальні. Це пов'язано знову ж з невеликою площею приміщення. Автор вирішила не вносити безлад і використовувати один колір, щоб простір несло в собі єдиний образ. У зоні кабінету бюро виділено тим же бірюзовим,що і полки у вітальні. А в майбутньому тут може розміститися ліжечко малятка. У квартирі катастрофічно не вистачало місця для зберігання. Тому в спальні автор підшукала місце для двох великих шаф, а також розмістила полички для книг і дрібниць з боків від короба з телевізором і каміном. Камін, до речі, ще одна цікава деталь цього інтер'єру. Аліна Пужак, архітектор:- Цей проект був дуже цікавий мені тим, що я робила його віддалено, перебуваючи в іншому місті. З замовниками ми спілкувалися через пошту і WhatsApp. Жодного разу не бачили, ми зуміли створити комфортне, красиве простір для житла. Це було справжнім дивом. Замовники довіряли мені повністю, радилися по кожному моменту в виборі світла, меблів, підлог, штукатурки. Єдина складність була в виборі кольору стін вже на місці. Бути присутнім я не могла, але дала докладні рекомендації і замовники з завданням впоралися. bigapplehome.ilconte.ru

Comments

comments