House and Cottage

Мінімалізм, світлий інтер'єр і натуральні матеріали в заміському будинку в Agalarov Estate

Вас уже не дивують затишні будинки в стилі прованс або класичні інтер'єри? Хочете, щоб очі відпочили на чомусь свіжому і простому? У нас є чим вразити досвідченого читача

У 26 кілометрах від Москви, в елітному селищіАгаларов Естейт (Agalarov Estate), розташувався будинок в мінімалістському стилі - це відноситься як до фасаду будівлі, так і до його інтер'єру. Над проектом працювала архітектурна студія SL Project, главою якої є архітектор Олексій Николашин. Автори проекту Олексій Николашин і Катерина Ємельянова. Олексій Николашин, архітектор Закінчив МАрхИ. Працював в «Моспроект». У 2004 році створив свою майстерню - SL project. «Результатом нашої роботи, незалежно від того, котеджне це селище або інтер'єр приватної квартири, є продуманий, сучасний, функціональний продукт. Принципом нашої роботи є архітектурний підхід до формування простору. Саме це відрізняє наші роботи від робіт більшості дизайн-студій ». ab-sl.ru При першому погляді на будинок в очі відразу впадає оригінальна конструкція даху, «згладжує» гострі кути будівлі. Візуально це створює відчуття невагомості.

Укупі з великими панорамними вікнами, через які може проглядатися велика частина першого поверху, будинок і справді стає повітряним.

Замовник звернувся в агентство ще на етапіпроектування, тому вдалося внести деякі зміни в планування, змінивши її так, щоб в подальшому можна було уникнути труднощів. Сама будівля вийшло досить витягнутим, але грамотна логістика всіх приміщень звела нанівець цю особливість. Увійшовши до будинку, ми побачимо великий зал - це головна зона.

Відчуття легкості не покидає і всередині. В інтер'єрі автори намагалися максимально розвантажити житлову площу, зробивши її як можна просторіше. Це прагнення простежується в усьому: легка диванна зона, скляні столики, панорамні вікна, практично замінили одну зі стін. Крім того, зал добре проглядається з другого поверху крізь отвори між довгими рейками, які також виконують роль стіни, але вже з боку сходів. Нефункціональні ж зони, наприклад під сходами, засипали крупною галькою, а сам підлога викладена італійським піщаником.

Розкішна люстра з муранського скла фірми Vistosi виділяє зону поруч з камінним порталом, який, до речі, є двостороннім. Інша його частина повернена в сторону їдальні.

Обідня зона з усіх боків оточена склом. Створюється враження, що знаходишся в прозорому кубі.

Сама меблі є еталоном простоти і практичності, а футуристичні горщики для рослин і картини в дусі супрематизму завершують дизайн цієї зони.

Навпаки їдальнею знаходиться кухня, родзинкою якої є невеликий зелений куточок з кавовим столиком на двох осіб.

Наступна зона - це критий басейн. Білий все так же залишається основним кольором, тоді як стелю і невелика зона внизу виконані в темному венге. Відгинати стіна «відкриває» вхід в зону спа.

Нижче, на цокольному поверсі, розташувався бар, більярдний зал і домашній кінотеатр. Ця зона виконана в витриманих темних тонах, які налаштовують на відпочинок.

Підсвічується барна стійка яскраво виділяється на загальному тлі. А так як зона відпочинку розташована прямо під басейном, то цікавим рішенням стали ілюмінатори.

На другому поверсі знаходяться спальні господарів,розділені спільним санвузлом - оригінальне і практичне рішення. Перегородки, виконані зі скла, додають простору легкості, а вишикувалися вздовж прозорих стін бамбук прекрасно поєднується з натуральної галькою. Нічне підсвічування перетворює ванну кімнату в казковий оазис.

Comments

comments