House and Cottage

Перепланування на етапі будівництва: приклад на проекті дерев'яного будинку

Що робити, якщо будівництво будинку в розпалі, ави раптом зрозуміли, що інтер'єр вас не влаштовує? Автори цього проекту за лічені тижні змінили громадську зону в підмосковному котеджі, зробивши її затишною, функціональною і точно такий, про який мріяли господарі. Як - читайте в сьогоднішньому матеріалі Замовники - молода сім'я з двома дітьми. Ведуть активний спосіб життя, люблять подорожувати і приймати гостей. Спочатку власники будинку хотіли оформити тільки вітальню, а дизайнерів знайшли завдяки на нашому порталі: за роботу над проектом взялися Раїса Маляренко і Павло Власов. Одержаний результат так сподобався замовникам, що вони вирішили продовжити співпрацю і довірити дизайнерам оформлення всіх, хто лишився приміщень в будинку, а також лазні з басейном. Сьогодні показуємо зону кухні-вітальні-їдальні, яку перетворили в першу чергу. Раїса Маляренко, дизайнер Закінчила МГХПУ ім. С. Г. Строганова, спеціалізація - художник з проектування інтер'єру та обладнання. Викладає на кафедрі проектування інтер'єрів МГХПА ім. С. Г. Строганова. Член МОСХ і Гільдії проектування інтер'єрів, керівник, дизайнер і генератор ідей у ​​власній студії дизайну інтер'єру RAISA & Co. Розробка інтер'єрів студії тісно пов'язана з предметним дизайном і оздоблювальними матеріалами, а співпраця з фахівцями високого класу дозволяє робити якісні, детально опрацьовані інтер'єри, максимально відображають характер його мешканців. [Email protected] Павло Власов, дизайнер Закінчив МГХПУ ім. С. Г.Строганова, спеціалізація - художник з проектування інтер'єру та обладнання. На рахунку Павла багато реалізованих проектів житлових і громадських інтер'єрів, публікації у фахових журналах. У минулому займався монументальним живописом і ландшафтним дизайном. До Раїси і Павлу замовники звернулися вже з готовим проектом будинку на початковому етапі будівництва. Зовні господарям все подобалося, але бентежило внутрішній простір, особливо зона вітальні і кухні. Через особливості планування на досить великій площі не поміщався центральний камін з вогнем, кухня виходила недостатньо місткою, а стіл нібито стояв на проході. Незатишне відчуття посилював несе стовп з балками, який не можна було прибрати. Вид «до» Вид «до» Вид «до» На розробку нової концепції іпроектування у дизайнерів було всього 3-4 тижні: будівництво призупинили, і всі зміни потрібно було внести, поки дозволяла погода, щоб встигнути накрити будинок дахом. Міняти щось в фасаді не стали: скління було вже замовлено і майже готове. Вирішили зробити переважно перепланування приватного будинку всередині: переосмислили зонування, по максимуму знесли внутрішні стіни і прорубали ще одне вікно. план до План після Насамперед позбулися другоготамбура: ніяких важливих функцій він не виконував, а простір площею 26 кв. м практично пустувало. На його місці утворилася затишна і простора кухня з великою кількістю місця для готування (глава сім'ї - захоплений кулінар) і систем зберігання. Двері в тамбур заклали до половини, перетворивши верхню частину в вікно над раковиною: мити посуд куди приємніше, милуючись пейзажем, ніж дивлячись в стіну. Оскільки велика кухня була одним з головнихпобажань замовників, така перепланування дозволила втілити їхню мрію в життя. У центрі встановили острів з робочою зоною 4,5 метра, а довга барна стійка зі стільницею з натурального дерева дозволяє господарям одночасно готувати і спілкуватися з гостями, які можуть з комфортом розміститися поруч. Для зручності кухню оснастили. А оскільки господарі - люди гостинні і люблять влаштовувати застілля не тільки всередині будинку, а й поза ним, дизайнери передбачили прямий вихід з кухні на терасу. Наступним етапом перепланування стала зонавітальні-їдальні. Телевізор перенесли на іншу стіну, а на місці диванної групи організували обідню зону з великим розкладним столом. Також прорубали вікно і двері - вийшло дуже світле і просторе приміщення, де з комфортом може розміститися компанія з 12-14 чоловік. Після кардинальних змін у внутрішнійконструкції будинку нарешті знайшлося місце для довгоочікуваного острівної каміна. Встановили його в центрі - так, щоб милуватися вогнем можна було з будь-якої точки: і сидячи на дивані, і обідаючи за столом, і працюючи на кухні. Виконано камін повністю на замовлення, поіндивідуальним проектом для цього будинку: підстава зроблено з бетону, а димар заввишки 4 м приховує ажурна решітка, виконана в техніці лазерного різання по металу. Багатьох може збентежити відкритий вогонь в дерев'яному будинку, але в розробці каміна брав участь професійний пічник, який допоміг правильно і безпечно його спроектувати. Потрібну кількість заслінок і підстава замаскували дровами, а в зоні 1,5 м від вогню знаходяться тільки шамот, плитка і бетон. Раїса Маляренко, дизайнер:- Я давно хотіла попрацювати з великими і грубими кам'яними поверхнями в інтер'єрі, і цей проект надав мені таку можливість. Оскільки дерево і камінь дуже добре взаємодіють один з одним, ми використовували контраст правильних, рівних і гладких паралельних ліній бруса і з грубими, нерівними поверхнями гірського каменю, спеціально привезеного для цього проекту з Алтаю. Тонкі чорні графічні полички з металу здаються крихкими на тлі каменю, хоча насправді це елементи кріплення. У цьому інтер'єрі були використані:

  • кухня і острів виконані на замовлення за індивідуальним проектом;
  • диван виконаний на замовлення за індивідуальним проектом;
  • камін виконаний на замовлення за індивідуальним проектом;
  • світло - Delta Light (Бельгія);
  • люстра над столом виконана на замовлення за індивідуальним проектом;
  • крісла біля каміна - B & B Italia (Італія);
  • стіл і стільці - B & B Italia (Італія);
  • барні стільці - дизайнер Bassam Fellows (Швейцарія), модель Tractor Stool;
  • підлога з керамограніта - Emil Ceramica (Італія), колекція Petrified Tree.

Comments

comments