Apartments more than 90 sq.m.

Проект тижні: яскравий мінімалізм в Новосибірську

Сьогодні проектом тижні ми вибрали світлу ідинамічну квартиру в Новосибірську, натхненням для якої послужив інтер'єр австрійського готелю Вже при першому погляді на планування квартири Аліні Пужак, автору проекту, відразу стало зрозуміло, що без руйнування стін і оптимізації простору не обійтися (в зоні санвузлів, наприклад, було багато нефункціональних закутків) . В результаті вийшла геометрично правильна зона ванни і санвузла і з'явилося місце для вбиральні в спальні. Аліна Пужак, архітектор Закінчила Новосибірську государственнуюархітектурно-художню академію. «Я вважаю, що функція і форма повинні йти рука об руку, коли справа стосується інтер'єру. Місце, де людина живе, працює, розвивається, впливає на багато процесів. Тому важливо зробити його максимально зручним, красивим і функціональним », - каже Аліна. При виборі загальної концепції інтер'єру авторпроекту орієнтувалася на картинки, які показали замовники. Це був готель в Австрії. Перед архітектором стояло завдання взяти атмосферу гірського шале і перенести її в сучасну міську середу, в якій може жити ціла родина. Тому в колірному рішенні і виборі матеріалів Аліна дотримувалася натуральних відтінків і текстур, лише трохи розбавивши їх яскравими акцентами. Оскільки зона кухні-їдальні-вітальні велика, тут багато груп світла, які будуть візуально ділити простір в залежності від потреб сім'ї. Асиметричний стеля підсвічується і нібиширяє в повітрі. Група накладних світильників відокремлює їдальню від вітальні. Для більш затишної атмосфери над обіднім столом повісили дерев'яні світильники Fabbian, а у дивана поставили торшер. Тут немає люстри в центрі кімнати, і завдяки цьому простір не здається плоским. Кухня нестандартна. У зоні фартуха і вище стіна оброблена ПВХ-панелями «під дерево», які заходять на стелю. Сам фартух скляний. Все це (а також острів з обіднім столом і містка система зберігання) буде виконано на замовлення у одного виробника. Велика конструкція в камінній зоні виготовлена ​​з гіпсокартону. Аліна Пужак, архітектор: «У спальні світлом виділена зона ліжка. Над мобільними тумбочками - великі підвіси для комфортного читання і величезна бра від Artemide в робочому куточку. Єдина яскрава пляма тут - стіна глибокого чорничного кольору навпроти ліжка. Зону вбиральні було вирішено не відгороджувати масивними дверима і перегородками, а завісити шторою. В результаті вийшла своєрідна симетрія, центром якої стали ліжко і декоративна шкура корови над нею. Ця стіна оздоблена паркетною дошкою ». Дитяча вийшла яскравою, але з тими жнатуральними природними відтінками, що і вся квартира. Автор проекту додала червоний колір: він заряджає позитивом. Тут, як і в вітальні, немає стельової люстри. Її замінює світлодіодна стрічка, розташована по периметру стелі. Ванна і санвузол - це плід спільної активноїмозкової діяльності автора проекту і замовника. Питання, де розташувати душову, зайняв особливо багато часу, причому на вибір було 2 варіанти: в ванній або в гостьовому санвузлі. У підсумку зробили душ посередині, з 2 виходами - у ванну і в санвузол. Це нетривіальне рішення, але досить логічне. Плитка була обрана замовниками заздалегідь. Це об'ємна і дуже красива Porcelanosa Oxo Line і Marmi China. А декор з листочками над ванною - Porcelanosa Oxo Garden Gris. У санвузлі теж Porcelanosa, плитка під мозаїку з колекції Firenze кольору Ambar. Світлове рішення тут досить просте: світлодіодні стрічки підсвічують обсяг плитки над ванною і стіни в санвузлі. А накладні стельові і настінні світильники несуть свою звичайну функціональне навантаження. В обробці всієї квартири було вирішено використовуватифарбування, так як стіни монолітні і в цілому рівні. І тільки для дитячої взяті фотошпалери Mr Perswall і myVillage. На «другорядних» стінах у вітальні і спальні використані 3D-панелі. У вітальні вони підсвічені врізними світильниками знизу, а в спальні - софітів зверху. Цей прийом ефектно підкреслює їх рельєф і перетворює звичайну стіну в арт-об'єкт. У процесі перепланування виникла ще однапроблема - як «заховати» двері з гостьового санвузла, яка дивиться прямо на вхідні двері і кидається в очі. Дизайнер вирішила використовувати для цього двері-невидимки. Вибір замовника зупинився на дверях Union. Автор проекту також скористалася ними, щоб «сховати» вхід у ванну кімнату в спальні і в коридорі. Перевага дверей-невидимок в тому, що їх можна покрити тим же матеріалом, що і інші стіни. Таким чином вирішується багато естетичних проблем і виникає нове поле для творчості. Так, в коридорі стіни пофарбовані «дзеркально». Цей прийом візуально ламає простір, і коридор перестає бути нудною коробкою. Цьому сприяють і розташовані ритмічно, але не паралельно підвісні світильники CENTRSVET.RU. Аліна Пужак, архітектор: «Найкраще в цьому проекті - це довіра замовників. У нас вийшов комфортний, розумний союз. Ми вирішували і продовжуємо вирішувати безліч питань по ходу роботи. Зараз проект знаходиться на стадії реалізації ».

Comments

comments