Office

Громадський інтер'єр: лікарня, дизайн якої прекрасний

Чи знаєте ви лікарні, в які хочеться потрапити?А ми знаємо! У цій лікарні хочеться перебувати, лікуватися і ставати краще Такого у нас ще не було. Сьогодні ми публікуємо інтер'єр не квартири, не вдома і навіть не офісу. Це лікарня. Справжнісінька московська лікарня, але яка ... Наталя Зикова, дизайнер інтер'єрів

Випускниця Сучасній школи дизайну. Досвід роботи - більше дев'яти років. Основна спеціалізація - ергономічні планувальні рішення. Галузева спеціалізація - медичні клініки та центри широкого профілю. Створено і реалізовано понад 100 проектів різних об'єктів, серед яких - квартири, індивідуальні житлові будинки, офіси, ресторани, медичні центри і клініки. Господиня колекції дизайнерських меблів і сходів. Працює в різних стилях. Автор статей з питань ергономіки приміщень, звукоізоляції, типам і технологій сучасних підлогових покриттів.

- Планування проводилася з «чистого аркуша». У будівлі було демонтовано всі перегородки, залишилися тільки несучі колони. Робота над проектом і реалізацією велася протягом півтора років в зв'язці з Медтехнологія.

Це був для мене, так як він задіяв всіресурси пам'яті і вимагав щоденної, майже цілодобової концентрації. Будь-які помилки призвели б до значних фінансових втрат замовника, тому увага була на межі. Кольорове рішення: основний колір - білий.Але не варто неодмінно ототожнювати його з лікарнею, моя концепція була - зробити клініку з «повітря». має на увазі систему двох коридорів. Між багатьма кабінетами (консультативні) і коридорами - стіни зі скла. У них передбачено матування потрібних зон. Ідею підтримує прозорість будівлі - сонце цілий день пронизує клініку майже наскрізь і створює бажане відчуття «прозорості бізнесу». Вся справа в тому, що ця клініка - одна з найсучасніших на сьогоднішній день в Москві, вона надає високотехнологічні дослідження, в тому числі і генетичні, і хоче бути для своїх клієнтів відкритою і чесною.

Найбільше запам'яталася «фішкою» особисто для менеє біжить по фасаду кардіограма, що світиться ритм биття серця. Кардіограма висотою в поверх, тому дуже помітна звідусіль - розташування будівлі особою до Третього кільця забезпечує велику кількість глядачів. Ідея була дуже непростою в реалізації, зібоку вулиці ми не мали права робити жодних світлових конструкцій, тому довелося використовувати всі можливості зсередини. На склі з боку приміщення був змонтований світлодіодний профіль, всередину якого поміщена. А для того щоб в темний час доби освітлений кабінету не перекривав світло від стрічки, для вікон передбачені штори-блекауту. Тепер це дуже впізнаване будівлю. Навіть з огляду на те, що на ньому немає ніяких розпізнавальних знаків на кшталт логотипу або написів величиною в людський зріст.

Comments

comments