House and Cottage

Amazing reconstruction of the house on the Volga: there was a five-walled house, became an energy-saving cottage - etk-fashion.com

Love to relax with friends on nature greatCompany, but your country house can not accommodate everyone? This problem can be easily solved by architects! Today you will witness a wonderful transformation of the house on the bank of the Volga River, which can accommodate up to 30 people! The requirements of customers sometimes represent a real challenge for architects. And now: the family of entrepreneurs (young parents with their daughter) appealed to the architectural bureau of Lena Gordina with a request to turn a five-walled log-house into a country mansion for active recreation with a large company of friends in the amount of 30 people. How did the masters deal with this difficult task? See - and you will see everything yourself. Lena Gordina Lena Gordina's architectural bureau specializes in creating private and public interiors, designing houses in Moscow and abroad for more than 15 years. Also, Elena has a successful experience with foreign projects (in Germany, Greece). Credo of the bureau of Lena Gordina: progressive architecture, modern design. Lenagordina.ru I must say that originally the house was a five-walled log-house, surrounded by extensions from all sides. The architects decided to demolish these extensions to the base and expand the building, making it contours almost rectangular. All this contributed to improving the energy efficiency of the house. One of the customers' wishes was toSummer terrace large table as close to the kitchen - for the convenience of guest service. There was also a desire to leave the oven near the kitchen so that it was convenient to bake bread. Lighting in the house is the most technological - based onLEDs. However, there is a lot of natural light in the rooms, and on the second floor there is additional lighting thanks to the balcony, which is located directly above the first floor living room. The house has carefully thought out the orientation of the premises andWindows in relation to the sun, taking into account the change of its height above the horizon at different times of the year. Consequently, all public areas and the bedroom face south. The gently sloping roof turns into a deep slope and, thanks to the aerodynamic shape of the roof, can withstand strong wind gusts and loads from snow masses. Energy efficiency is achieved due to:

  • Small (compact) area of ​​the external surface of the building;
  • Aerodynamic form of the building;
  • Orientation of the main premises to the south;
  • Use of special materials for load-bearing enclosures;
  • Low coefficient of thermal conductivity of the building;
  • Use of environmentally friendly finishing materials;
  • LED artificial lighting;
  • Integrated elements of the "smart house" system, regulating artificial lighting and shading depending on the time of day;
  • Timers to save energy.

The project budget is $ 150,000.

Comments

Comments