Garage arrangement

Reconstruction of the garage under the dwelling - photo of the implemented project

Bill Fry Construction - Wm. H. Fry Const. Co.This family enjoyed the comfort of their cottage, but they knew they needed more space. “Our fidgets lived in the same room, which was quite cramped,” says one of the owners. "We needed additional opportunities for children and guests." The owners noticed a large garage filled to capacity with various rubbish. “We wanted some freedom, since the house is small and we have two growing babies,” says the owner. “We also dreamed of a bathroom closer to the pool and a sheltered, comfortable backyard space to shelter from the weather and have a snack. You needed a quiet place to spend your free time together. " As a result, the architect Bill Fry, who was recommended by friends, was hired to carry out the idea. Dear readers, today we invite you to get acquainted with a wonderful project in a whole block, including unique functional rooms. The hangar is elongated. It has ample space for a living room with a small bar and a bathroom. However, it took some unexpected complex work to make the structure withstand new uses. The building's space provides a place for the family to enjoy socializing, play, read, host movie nights, store snacks, and shower indoors or outdoors. Location: Los Gatos, California. Size: Approx. 25 square meters. Year of construction: 2011. The living area has gained natural light thanks to large sliding glass doors that resemble a tranquil Japanese teahouse. Looking outside, you can see a bright and open space, as well as a sliding partition in the bathroom. Shelves behind the sofa provide enough space.for board games, magazines, towels, DVDs and books. “Sometimes I'll read or watch movies here,” says the landlord. “My children also love to watch movies, read and play with their friends in this cozy corner.” The sloping ceiling crowns the area where the living room furniture is located, and offers the possibility of adding a skylight and a fan. Cleverly placed wall niches are used tostorage and demonstration of items. It is safe to stomp wet feet through this space - the floors are warm. They look like wood, and in fact are porcelain tiles. In the area of ​​washing and bar open shelves and racksleave things in sight and visually expand the surface. “If we make friends in good weather, then we try to serve meals in the yard, and inside our new room we organize a table, which is very convenient,” the landlord shares. There is never a mess here and it’sfirst of all thanks to the open shelves. “It's nice that this small block serves as a place of“ escape ”for all of us - we do not use it every day, like other areas of our main house, therefore there is no turmoil or confusion in it. Shelving has a smooth surface, easy to wipe. Therefore, it is always clean here, even when there is total chaos in the house! ” Another niche provides storage space for dishes. A background of mosaic tiles can be admired through glass shelves. An elegant quartz worktop was found on sale. Move to the bathroom. A clear glass shower cabin creates a feeling of openness, which visually makes the room bigger than it really is. The bathroom is equipped with a steam shower from ThermaSol. Top glass tilts to keep steam inside the cabin. The low partition provides additional privacy in the toilet area. Finishing the bathroom with a border of mosaic tiles adorns the entire perimeter. Properly placed niches provide towel storage. Tip: when using open shelving in the bathroom you really can’t go wrong when choosing white towels. Another niche in the shower room - for shampoo anddecorative seashells. Tip: when planning grooves, make sure they are tall enough to hold your favorite products. If you prefer to buy high bottles, design the size of the shelves according to their dimensions. Mosaic elements continue on the floor of the shower. Bench and ledge provide extra space for bath accessories and seating. When there is no time to take a steam procedure, an outdoor shower will provide a quick rinse. Homeowners have a little overzealous whenit came to laying the tiles inside, but the place for irrigation in the open air only benefited from this. “I fell in love with too many types of tiles, and the designer tried to create an ornament with everyone at the same time. It looked good on paper, but when the elements began to be laid, we realized that everything was very difficult and did not work at all, ”explains the owner. “After losing sleep because of this, I decided that we need to remove some of the already installed fragments and stop at a simpler picture. A blessing in disguise: the extra unused tile we installed in an open shower corner, which as a result turned out to be more elegant than originally planned. This is a great way to use the material. ” Finally, on the other side of the garage is equippeda large playing area in the form of a giant chessboard. “The idea of ​​chess space arose from the union of something similar, which I saw in a book on landscape design and in a prestigious shopping center,” says the owner. “My children just started to comprehend the intellectual game, and I thought it would be great to place these elements in the yard. I wanted to do it subtly, as a surprise, and our architects have done a great deal of successful work. ”

Comments

Comments