The apartments are 45-90 sq.m.

Minimalism in the interior of a Moscow kopeck piece with an area of ​​50 squares

If you visit the apartment only on short trips, thenthe interior must correspond to such a lifestyle. We show you an excellent example of a hotel apartment. This apartment with an area of ​​just under fifty square meters is located in the residential complex "Filigrad" and belongs to an elderly couple. The spouses live permanently in Kemerovo, and they come to Moscow only occasionally, to visit their children and grandchildren. Therefore, the design studio "Design Point" was faced with the task of creating a comfortable and practical interior, where there will be nothing superfluous. Let's see what solution the designers have found. Related articles Stepan Bugaev, art director of the design studio "Tochka dizajna" Currently he is developing the Tochka dizajna design studio. In addition to creating private interiors, he collaborates with leading Russian developers. She is a teacher at the School of Design at the National Research University Higher School of Economics, teaches the author's course “Interior Design. Rules for creating a successful project ”. She gives open lectures on interior design and writes articles for leading interior magazines and portals. In the past, he was a co-founder of the Pobeda Design studio. Ranked in the top 100 of the best designers, according to AD magazine. Polina Shevtsova, interior designer She graduated from RUDN University with a degree in Social and Differential Psychology and from the Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration with a degree in Environmental Design. Works as an interior designer at the Tochka Design Bureau. He believes that not only the customer, but the very space of the apartment and its location can help in creating the future interior. The layout in the apartment was initially free, so it was decided not to transfer the zones, only the bathroom was slightly expanded, and the loggia attached to the bedroom was converted into a recreation area. The main task was to create one large space of the kitchen and living room, where the owners spend a lot of time, and an isolated bedroom. Since the apartment was originally conceived not as a permanent place of residence, the specialists used the secrets of the designers who design the hotels. We tried to make the interior as light and versatile as possible, we chose a minimalism style for it with a lot of natural finishing materials and a restrained color scheme. The interior has its own chips, for example, a frosted glass insert in the wall separating the living room and bedroom. Thanks to her, light freely spreads through space. And in addition to the main lighting, hidden backlights are hidden in each room. Living room and kitchen combined as desiredcustomers. There are several lighting scenarios in the room: a night light under the curbstone, decorative lighting behind the back of the sofa, basic lighting on the ceiling, a cozy floor lamp with directional light. The designers tried not to clutter up the central part of the room, so they chose a lightweight transparent Cattelan Italia table with a streamlined shape with thin legs. The sofa folds out and turns into an extra bed. The kitchen set turned out to be large and roomy, but it does not look bulky, thanks to light shades and a handleless system. In the bedroom, the designers used a texturedilluminated plaster behind the headboard. It has adjustable illumination, which allows it to be used as a night light. Mirrors are symmetrically located behind the bedside tables from floor to ceiling: they visually expand a rather narrow room. On the site of the former loggia, at the request of the customer, a small podium with a seating area was erected, and a convector was placed in the floor. Built-in wardrobes from floor to ceiling are made in the color of the wall, do not draw attention to themselves and do not make the room cramped. In addition to the wardrobes in the bedroom, the apartment has another storage space - a large two-meter dressing room in the hallway, on the other side of which is the kitchen. Since customers did not need a bathtub,a spacious shower room without doors was organized in the bathroom: the water does not pour out thanks to the partitions. And the ladder was arranged not in the floor, but right in the corner near the wall, and due to a drop of 2 cm, they made a slope towards it and avoided the sills. In addition to a hand shower, there is a tropical shower, so despite the absence of a bath, the owners are guaranteed the pleasure of water procedures. Related Articles

Comments

Comments