The apartments are 45-90 sq.m.

Unusual house for severe winters

Do you want your house to stand out among the neighbors,harmoniously blended into the natural landscape and was at the same time incredibly cozy and warm? Use non-standard solutions. Which ones? We will now tell you. The "tiled house", as it was nicknamed in the district, was designed by architects from the office of Affleck de la Riva Architects, located in the town of Laval, a suburb of Montreal. Experienced specialists of this company are working on restoring historic buildings, designing urban residential complexes and private residences. They have considerable experience in implementing projects that require subtlety, attention and a global vision of intervention in the landscape. Despite the proximity to neighbors, the owner of this house wanted to experience the natural beauty of this place with a view of the forest and a picturesque streamlet flowing nearby. It is this task that developers have embodied in their project.

Traditional materials

The first thing that catches your eye at once is,of course, an incredible and fascinating shale tile graphite shade. Created by nature, this ecologically clean stone not only looks great, but is also an excellent roofing material with a proven history. But the architects went further and did not limit themselves only to the roof, and shaved the entire facade with slate tiles. By the way, about the roof - as you have already noticed, it is practically flat, that for many people there is an index of unreliability and high heat losses, rather than in the case of a standard roof where there is an air layer. But with the use of heat-saving and water-repellent materials together with modern heating systems, this is no more than an outdated stereotype. The climate in Canada is no less severe than in Russia, which means that you should not be afraid to make such a stylish roof in our realities.

Natural beauty

Incarnating the desire of the customer about the naturalness of the houseand preserving the wondrous appearance of the surrounding nature, the architects designed it as if it were growing out of the ground. As a result, a fine example of organic architecture has emerged. It became easy to do thanks to the slope of the terrain and competent design. Therefore, one side of the house is replete with huge panoramic windows with access to wonderful landscapes, and the second, which is closer to neighbors, did not have windows at all. Even on the idea of ​​the owner, the house was conditionally divided into three parts. The living area for the owners on the second floor with access to the pool and the guest apartment on the first level adjoining the inner courtyard are quite natural and open. But special attention was paid to the garage from the workshop, because the owner is a big fan and a collector of old cars, in which he likes to dig himself, so this private part has remained hidden from prying eyes.

Rational planning

Open plan with aluminum panoramicthe windows are rather unusual for the cold Canadian climate. But thanks to high-quality materials and modern developments, much is now possible. So our harsh winters are no longer a hindrance for the opportunity to observe Russian beauty through large and spectacular windows. A single space, minimalism and almost complete absence of partitions make the atmosphere very comfortable and at ease. The rooms smoothly flow into each other. The dark matt floor to match the slate does not make the interior cool and uncomfortable. This is very important for cold countries, but still reflective elements should be present in moderation. If you like minimalism, but you are afraid thatthe interior can turn out uncomfortable and cold, use natural wood in furnish and furniture. This material, especially in combination with bright accent lights, will give the interior an incredible warmth effect. The same method can also be used for a bathroom, because most often it is small in area, and it is decorated in white for visual expansion of space. As a result of this choice, the room looks boring, faceless and cold. Add to it the wooden elements - and it will immediately be transformed, it will become very cozy. affleck-delariva.ca, Alexandre Parent

Comments

Comments