Apartments more than 90 sq.m.

Large and bright apartment in the French style in Smolensk

French style and in Moscow apartmentsIt's not often you meet, and then - Smolensk! And the apartment is located in a new building, the kitchen here is combined with the living room, and still there are many fashionable techniques. In short, it is better to see once the apartment should be cozy and please the owners, so the possibility of trusting communication between the designer and the customer plays an important role. Live, stylish and cozy interiors are born in the joint work on the project. And this project is a model of interaction between the designer and customers: the owner of the apartment controlled all the technical issues of repair, and his wife, endowed with excellent taste, was engaged in decorating the interior, while the designer organized space and watched for full compliance with the design of the stylistic solution of the apartment. In order to equip a stylish and cozy apartment in a new building, the designer needed to apply all of his skills, starting from the knowledge of registering the association of adjacent apartments and up to the development of author's furniture. The result was excellent and the designer's efforts were not in vain. Julia Chernova, designer Julia - a professional designer and owner of the own design studio 3D Group in Smolensk. In 1998 she graduated from the Smolensk State Institute of Arts (SSII) with a degree in Design of Architectural and Spatial Environment. Julyachernova.blogspot.ru Features of the layout For the implementation of the project it was required to combine two adjacent apartments (44 sq m + 99 sq m + common vestibule + loggias) into one. Customers turned to the designer at the stage of construction of the house, so they were able to connect the apartment through the builder and make a new layout by the time the house was handed over. The apartment is completely re-planned for the needs of customers (family with the child) - here it was possible to place everything that was required. The apartment is divided into two parts: Guest and private. The studio (guest) part of the apartment includes an entrance hall, a living room, a kitchen-dining room and a dressing room for outerwear, and a bedroom and a children's room enter the private area of ​​the apartment. The bedroom has its own shower room, dressing room and study. The apartment managed to place a laundry for washing, drying and ironing. The apartment is located quite high, so instead of loggias were made panoramic windows in the floor in order to be able to enjoy the landscape. The color solution of the apartment is sustained in a neutral range, and the color accents that give a rhythm to the interior are different shades of brown and gray. Living room Almost all the furniture in the living room - fromFactory Curations Limited, Le home. The main feature of the living room is a brown wall with a voluminous relief resembling a tile of chocolate. "We carefully approached its execution. Many people thought about the method and choice of material for its manufacture, considered the pros and cons of the material, calculated the cost. As a result, we cut furniture MDF into narrow and wide strips and from them the builders cut the parts according to the installation scheme, glued them to the wall and painted the same color together with the wall, "the author of the project says. Decor, resembling a brickwork, forA curved wall with a window was created by hand. To do this, several form-castings of different radii were made, with the help of which decorative bricks were cast from gypsum. After installing the decor, customers liked the color of the gypsum and how the shadows on the panels emphasize the texture of the curved wall, so it was decided to treat the wall with a matte varnish - to facilitate cleaning and preservation of the material. The remaining walls were decorated with decorative plaster, made with small strokes. This kind of plaster is also practical in cleaning. Kitchen Kitchen furniture was planned to be purchased at IKEA. The façades from the Faktum fiberboard, painted in gray, were chosen. But when it was time to order the kitchen, IKEA replaced the dimensional ruler of the kitchens of the "Method" system, but it did not fit the height. Then the designer developed the blueprints, and they produced exactly the same kitchen with gray facades, but from the array. Bedroom Bed and bedside tables - Curations Limited. Two walls in the bedroom were decided to decorate the bottom of the wall facades. First, they looked for ready factory solutions and looked at many options. However, either the dimensions were not the same, or the desired option was not. I even had to file, special elements - side inserts. As a result, the designer had to show his talent and develop a design and drawings, for which these attractive MDF panels were created. And the final coating enamel gave the facades silkiness and made them pleasant to the touch. Also in the bedroom, the designer arranged a cozy workplace. Child The main color of the walls of his room was chosenchild. The boy, along with his father, is fascinated with football, and designer Julia Chernova found for him wallpaper with a picture of a soccer ball and a frameless armchair-ball. The child is physically very active, so part of the room was given to a sports corner. To protect the walls, the entire area was covered with a wall plug. After the redevelopment were organizedTwo separate bathrooms: common and for the personal use of the owners. In the personal bathroom there is a bathroom, and in the common bathroom there is a place for a shower room. In addition to the bathrooms, the designer managed to find a place for laundry. Photographing in 2016. Photographers: Igor Chernov, Victor Tsurganov.

Comments

Comments