Apartments more than 90 sq.m.

How to combine apartments competently: an example from Moscow region - etk-fashion.com

How to combine three under one roof at onceapartments, zoning them correctly and making the non-standard layout as functional as possible, and the interior bright and unusual? Let's look at the example of a five-room apartment from the Zi-Design studio Today you have a very unusual project: we are talking not about one apartment, but about three! And all three customers - a young, active and very positive family - wanted to "collect" into a single home. Maria Zarodova took on this extraordinary, sometimes difficult, but ambitious and definitely interesting project. Maria Zarodova, designer Graduate of the Faculty of Architecture and Civil Engineering of the Yaroslavl State Technical University. He believes that beauty in modern housing and the pace of life is not justified if there is no functionality in it. In his work, he prefers a large amount of light and air, connects the needs of the customer with his vision and design solutions. www.zi-design.ru Combining three different apartments into one at once determined the non-trivial nature of the layout: for example, it was impossible to avoid a large number of narrow corridors. Maria played on this feature with the help of built-in furniture and various visual divisions. They also helped to divide the housing into several functional zones: work, "adult", children's and general. Maria Zarodova, designer:- The idea was very complex: under the general concept and mood to make the premises as diverse as possible. So that when moving from one to another, the mood also changes, but at the same time the apartment still has the same rhythm and atmosphere. The inspiration for me was primarily the customers themselves, as well as a huge number of different textures, prints and shades that we looked at during the period of defining the concept. As we have already said, quite a lot of corridors have formed in this apartment. One of them leads to the "adult" zone, where the customer's office is located, the combined bathroom of the owners of the apartment and their bedroom. The office serves as a kind of "den" where everything looks exactly as the owner wants. This room turned out to be very brutal, withWiped, as if already "aged" surfaces. It perfectly reflects the true male spirit and the mood of the bar or garage. At the same time accents in the form of modern lamps, posters and other decor items add an appropriate proportion of the interior to the interior. The bedroom had to pass all the loveCustomers to the Scandinavian style, not necessarily directly. In this interior, bright walls are sent to it as a background, light furniture, warm shades of the tree and bright decorative accents. In the center of the room was a column, alsoIt was necessary to somehow beat. It was decided to use it as a zoning tool that separates the parents' sleeping space and the TV zone from the baby cot, which was born when the project was being worked on, and recreation areas. This side of the column was given under the mirror and the console shelf, replacing the hostess dressing table. As the parent bedroom - adjacent to the room of younger children, Maria came up with an interesting move: to hide under a facade of the room a secret door from the bedroom to the nursery. In the "younger" children's designer another difficult task awaited: not only to organize a secret door to the parents' bedroom, but also to create a comfortable and harmonious space for the boy and girl. Until the newborn remains in the bedroomParents, and only their daughter will live in the room. However, when the baby grows up, he will be her company, so in the nursery there should be only two: two beds, two bedside tables, two chests, two workplaces and two independent, but combined with each other. In addition, the children had to turn outSo diverse in its functions and so interesting to its owners in terms of games and development of creative abilities, that the solutions for this room were the most difficult. In the process, a chalkboard for drawing appeared in the nursery, open storage systems, a comfortable sofa with a TV-zone and two soft carpets for playing on the floor. Another child's room - the eldest son - already,Rather, teenage. Wishes were such: it should reflect boyish character, youthful mood, this maximalist view of many things, be interesting, multifaceted and contribute to the solution of creative tasks. Thinking about the interior of this room, MariaTried to give her character, to make it reflect the inner world of the boy and become his favorite room in the house. For this the designer used bright colors, various textures and prints, interesting forms of furniture, decor and lamps. At the end of the "children's" corridor - the second bathroom. It turned out to be simple, but very cheerful, bright and colorful, charging vivacity and positive energy. This was achieved through a mix of multi-colored tiles, the overall diversity of which is diluted in white. In the second, we also see tiles of variouscolors and patterns on a background of simple shapes. Despite the seeming abundance of textures and colors, the cheerful patchwork on the accent wall, the abundance of white, black-and-white and orange mosaics go well with each other. Finally, we find ourselves in a commonMultifunctional zone, which includes a classic trio: living room, dining room, kitchen. Here the designer has provided everything for comfortable rest and pastime for all family members: TV-zone, soft sofa, modern fireplace, cozy armchairs, comfortable kitchen area, large dining table and bar counter. In this room everything has grown together in a single eclecticSpace with a lot of textures, materials and forms and a characteristic for this apartment variety of flowers. Nevertheless, the premises turned out to be very harmonious, with a single atmosphere and references to the Scandinavian style beloved by the owners. Maria Zarodova, designer:- This is very special for me and, perhaps, my favorite space in the whole apartment. The implementation of the project continues to this day, and I want to believe that this room and the whole apartment will end up exactly as they are presented on the visualization. In the corridors, the color scheme is the quietest in the entire apartment: the main colors are white and shades of gray. As an accent - patterned, we also see the traditional combination of different finishing materials and textures. And thanks to light walls, mirrors and spotlights, the space looks wider and more spacious.

Comments

Comments